Stolní hra

01.12.2015 11:03

Stolní hra pro nakladatelství Meander, které vydává především doslova krásné dětské knihy.

 

Lovci knih

Autor: Ondřej Elbel
Grafické zpracování: Jakub Stejskal
Vydalo nakl. Meander, 2015
 
 
 

Kdo vyloví nejvíce knih?

Hra inspirovaná knihami nakladatelství Meander vychází při příležitosti oslav jeho dvacetiletého výročí.

Po meandrující řece plují plachetnice, parník, ponorka a šlapadlo. Cesta vede z knihovny do Niklova Ňjújorku a zase zpět. Hráči mají za úkol vylovit co nejvíc knih, které plavou po velké povodni na hladině řeky, a bezpečně je dopravit do knihovny.

To nemusí být úplně snadné, třeba když se hráčům postaví do cesty Pižďuchové, Plechová Mína nebo Bleší cirkus. Ale zase mohou doufat, že potkají Holuba Kolumba, půjčí si létající stroj od Kapitána Arsenia nebo uvidí, jak Mistr sportu skáče z dortu. Pak to půjde mnohem lépe.

Stolní hra pro 2 až 4 hráče vyžaduje kromě nepatrného množství štěstí i taktizování a přemýšlení nad tím, jak splnit pokyn, který jim karty (knihy), na které dopluli, přikazují. Většinou mají totiž na výběr z několika možností.

Hrací plán i karty, které na něj rozloží, si hráči vystřihnou z papírového kartonu, poskládají plavidla a mohou vyrazit na řeku. Pohyb určuje karta, na kterou loď dopluje. Na řece jsou i zcela zvláštní místa – bouře a mělčina. Některým plavidlům tato pole pomáhají, jiná zase brzdí. Ale je tu i bufet, který potěší každého.

Hra vychází v prosinci 2015 a určena je hráčům, kteří umí číst.